Μετράει!

30 Μαΐου 2011

Πως με τις βολές φτιάχνεις μια ωραία γκλίτσα.

Οποιαδήποτε προσπάθεια ανίχνευσης λογικής στα επιχειρήματα που κατα καιρούς χρησιμοποιεί το ολυμπιακό κατέστημενο προκειμένου να σαλαγήσει τα ερυθρόλευκα πρόβατα και να δημιουργήσει εντυπώσεις, είναι μάταια.

Το λέμε πριν καλά καλά γράψουμε οτιδήποτε άλλο για να το θυμόμαστε εμείς, γιατί πραγματικά είναι πολύ εύκολο να πέσεις στην παγίδα τους και να μπλεχτείς σε ατέρμονες συζητήσεις με κόσμο που στο μυαλό του περιφέρονται ασύνδετα επιχειρήματα και χιλιάδες ατάκες που του έχουν βάλει στο λοβοτομημένο του μυαλό αυτοί που τον έχουν προβατοποιήσει.
Ένα τέτοιο επιχείρημα είναι και το επιχείρημα με τις βολές-σε αντιστοιχία με τις κάρτες στο ποδόσφαιρο όπου ποτέ δεν πρέπει ο ΟΣΦΠ να έχει περισσότερες κάρτες απο τους αντιπάλους του, ακόμα και αν στην ενδεκάδα παίζουν ταυτόχρονα ο Ανατολάκης, ο Αμανατιδης, ο Γεωργάτος και ο Ζε Ελίας.

Στο ζουμί λοιπον.

Οι βολές στον 2ο τελικό ήταν 31-9.

Προσέγγιση 1η:Σφαγή!Αίσχος!Η ομάδα του τάδε διαιτητή έδειξε με ποιόν τρόπο ξέρει να κερδίζει.

Σύμφωνοι.

Που ήταν όλοι αυτοί όταν σε περσινό ματς μεταξύ των δύο ομάδων ο ΟΣΦΠ είχε ΤΡΙΠΛΑΣΙΕΣ βολες?
Που ήσασταν περσυ οταν στον 4ο τελικό οι βολες στο ΣΕΦ ήταν 32-12 υπερ του ΟΣΦΠ????
Μηπως ΠΟΥΘΕΝΑ?
Αν τους ρωτησεις ποιο ηταν αυτο το ματς, θα ξερουν να σου απαντησουν????
Οχι φυσικά, γιατι τοτε δεν είχαμε "ΣΦΑΓΗ", είχαμε την "ψυχή του Θρύλου", τον "νόμο του ΣΕΦ" και άλλα τέτοια...
Και ο ΠΑΟ φυσικά δεν είναι ΟΣΦΠ να αρπάξει τέτοιες ευκαιρίες και να τις κάνει σημαία του.
Ο ΠΑΟ δεν έτρεξε να κάνει ενα ωραίο βίντεο οπου για κάθε βολή παίχτη του ΠΑΟ θα δείχνει 3 βολές παίχτη του ΟΣΦΠ.
Οι παίχτες του ΠΑΟ μετά το παιχνίδι σχολίασαν το πως έπαιξαν, οχι το πως βαρέθηκαν να βλέπουν τους αντιπάλους τους να βαράνε βολές.
Στον ΠΑΟ ασχολήθηκαν με την ομάδα τους και τα λάθη τους. Και πήραν την ευθύνη της ήττας.

Μάλλον λοιπόν ο τρόπος με τον οποίο ερμηνεύουμε την στατιστική στο μπάσκετ άλλαξε μέσα σε λίγους μόλις μήνες προκειμένου να εξυπηρετηθεί η κόκκινη προπαγάνδα.

Προσέγγιση 2η.
Η στατιστική είναι ο καλύτερος τρόπος να πείς ψέμματα. Αν θέλουμε να φτάσουμε λοιπόν λίγο πιο κοντά στην αλήθεια, κάνουμε τον κόπο και κοιτάμε κι άλλα πράγματα απο την στατιστική. Εκτός αν θέλουμε εσκεμμένα να στρεβλώσουμε την αλήθεια.

Οι βολές προέρχονται απο τα φάουλ. Πόσα ήταν λοιπόν τα φάουλ?
Ετσι τρομαγμένοι όπως είμαστε όλοι απο το μέγεθος της χασάπικης σφαγής και της αντίδρασης του ΟΣΦΠ, αν σας έλεγαν να απαντήσουμε σε αυτή την ερώτηση μέσα σε ένα δευτερόλεπτο, τι θα λέγατε?
"Τα φαουλ πρέπει να ήταν περίπου 10-30" ή "12-29" ή " 4-23". Κάποια χαοτική διαφορά θα σκέφτονταν όλοι...
Κι όμως, τα φάουλ ηταν 18-24.
Ασήμαντη διαφορα αν σκεφτεί κανείς 4 φαουλ εκανε στα τελευταία λεπτά ο ΟΣΦΠ ως απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει το παιχνίδι.

Η 2η προσέγγιση είναι φυσικά η  "εξαποδω". Την χώνουμε στο συρτάρι γιατι αλλιώς εφημερίδες δεν θα πουλήσουμε...
Την κάνουμε τουμπέκα γιατι χρειαζόμαστε ενα άλλοθι.
Τι και αν οι 3 φετινές νίκες που κάναμε φέτος επι του ΠΑΟ ήταν η μεγάλη μας ευκαιρία να μαθουμε να χάνουμε, βλέποντας πως αντιμετωπίζει ο ΠΑΟ την ήττα...?
Ειδικά μετά τον τελικό του Κυπέλου?
Τι κι αν βάλουμε κάτω τα φάουλ ενα προς ένα, ζήτημα να βγουν 2 παραπανω λανθασμένα σφυρίγματα υπερ μας?


Οι τσοπάνηδες έχουν πολλές γκλίτσες. Έφτιαξαν άλλη μια μετα τον 2ο τελικό, τις βολές.
Φετινό μοντέλάκι, για να μην ξεχνιόμαστε.

ΥΓ. Για όσους δεν θυμήθηκαν ποιό ήταν το ματς στο οποίο ο ΟΣΦΠ είχε τριπλάσιες βολές, ιδού τα στατιστικά απο τον περσινό 2ο τελικο. http://www.galanissportsdata.com/basketball/mena1/season2009_10/a1game.asp?game=200
Και ιδού και τα στατιστικά του περσινού 4ου τελικού που οι βολές ήταν 32-12 υπερ του ΟΣΦΠ.
http://www.galanissportsdata.com/basketball/mena1/season2009_10/a1tblgame.asp?game=204

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ασφαλώς συμφωνείς πως εξίσου πρόβατα είναι και εκείνοι που έφτιαξαν βιντεάκια με τα βήματα του Παπαλουκά και με το υποτιθέμενο 5ο φάουλ του Μπουρούση από τον τελικό κυπέλλου...Όπως και εκείνοι που χτες πριν το ματς επιτέθηκαν στο πούλμαν του Ολυμπιακού και που πριν κάμποσα χρόνια αποθέωναν τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα όταν πετούσε αντικείμενα και μπουκάλια στην κερκίδα των οπαδών του ΟΣΦΠ.

Ανώνυμος είπε...

ρε μάγκα το ίδιο είναι να σου σφυρίξουν 4 φάουλ στα 2 πρώτα λεπτά του δεκαλέπτου και το ίδιο στα τελευταία 2 λεπτά του αγώνα.Μας δουλεύεις με τις αμπελοφιλοσοφίες σου?

Ανώνυμος είπε...

Το 5ο φαουλ του Μπουρουση φιλε αν δεν το βλεπεις εσυ δυο φορες στην φαση με τον Διαμαντιδη, εισαι στραβος. Καθαρο hand checking, βαζει τα χερια μπροστα απο το σωμα. Στην αμεσως επομενη φαση παιρνει ανυπαρκτο γκολ-φαουλ απο τον Μπατιστ που παιζει πεντακαθαρη αμυνα με το σωμα. Αρα εσυ μεχρι στιγμης εισαι προβατο μαζι με αυτους που εβγαλαν βιντεο για τα ανυπαρκτα βηματα του Παπαλουκα, ειστε εξισου ασχετοι.

ΕΠισης, στον περσινο δευτερο τελικο, ο ΠΑΟ βαρεσε την πρωτη του βολη 17 λεπτα μετα την εναρξη του αγωνα...πως σου φαινεται αυτο...?

Ανώνυμος είπε...

σου παραθέτω ένα videaki για τον υπέροχο κόσμο του ελληνικού μπάσκετ και το πόσο άξια τίμια και παντελονάτα κερδίζει ο "ένας από εσάς" Θανασάκης ή αλλιώς και σαλταδόρος των παρκέ...
http://www.dailymotion.com/video/xj0422_idou-to-ellhniko-mpasket_sport#from=embed

Ανώνυμος είπε...

λες "βλέποντας πως αντιμετωπίζει ο ΠΑΟ την ήττα".σου θυμίζω πως η μπασκετική ομάδα του ΠΑΟ αρνήθηκε να παίξει σε 5ο τελικό πρωταθλήματος.Μαθε ιστορία και μετά ξαναγράψε βαζελοβοσκέ.

Ανώνυμος είπε...

(έχω κανει το 1ο σχόλιο)απαντώ στον "Στην αμεσως επομενη φαση παιρνει ανυπαρκτο γκολ-φαουλ απο τον Μπατιστ που παιζει πεντακαθαρη αμυνα με το σωμα" η φάση που λες δεν υπάρχει. Ο Μπουρούσης δεν πήρε κανένα γκολ φάουλ από τον Μπατίστ δες και το video του αγώνα για να πειστείς.Επιπλέον το σχολιο μου δεν βρίζει ούτε κατηγορεί την άποψη σου ούτε ξέρω αν είσαι άσχετος ή όχι.Απλά με ενοχλεί να βλέπουν όλοι οι οπαδοι τα στραβά των άλλων και να βγάζουν την ουρά τους απέξω.Για μένα οσο πρόβατα γίνονται οι ολυμπιακοί άλλο τόσο γίνονται και οι παναθηναικοί όταν επιτίθενται σε πούλμαν .Οταν πυροβολούν με αεροβόλα όταν κατηγορούν την αλητεία του Τεόντοσιτς όμως αποθεώνουν τον Ντέγιαν που έκανε τα ίδια.Δεν δέχομαι ότι υπάρχει ανωτερότητα των Παναθηναικών.Είναι η γνώμη μου όπως και για το καθαρό handchecking που εξακολουθώ να θεωρώ πως μέσα στο παιχνιδι γίνονται τουλάχιστον 100 τέτοια μαρκαρίσματα και δεν σφυρίζονται φάουλ .Αν σε ικανοποιεί τόσο πολύ ξαναπες με στραβό άσχετο και πρόβατο δεν με ενοχλεί.