Μετράει!

19 Νοεμβρίου 2008

Σάββας Θεοδωρίδης: Ο "Αλέφαντος των παραγόντων"

Αν ψάξουμε να βρούμε τον Αλέφαντο των παραγόντων στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, το όνομα που θα μας έρθει στο νου θα είναι σίγουρα αυτό του Σάββα Θεοδωρίδη. Πιθανότατα δε, έτσι όπως έχει καταντήσει ο τελευταίος εδώ και μερικά χρόνια, να μπούμε σε διαδικασία αναζήτησης του «Θεοδωρίδη των πάγκων». Σε τελική ανάλυση ο κυρ Νικόλας είναι πολύ λιγότερο επικίνδυνος (και λογω θέσης) από τον «κομαντοπαράγοντα» των ερυθρολεύκων.


Τα κοινά τους είναι πολλά και ευδιάκριτα. Πέρα από τα φιλοολυμπιακά τους αισθήματα, έχουν και οι δυο ζωηρή φαντασία, ιδίως όταν πρόκειται για εύρεση φανταστικών έχθρων που έχουν ζώσει την αγαπημένη τους ομάδα και σε συνωμοσία με το παγκόσμιο κατεστημένο χτυπούν ανελέητα σε κάθε ευκαιρία τον Ολυμπιακό…


Ο Σάββας Θεοδωρίδης όμως αποτελεί πιο ιδιαίτερη περίπτωση από τον Αλέφαντο, αφενός διότι είναι μέλος της διοίκησης του Ολυμπιακού και άρα εκφράζει επίσημα τον σύλλογο, αφετέρου διότι οι δηλώσεις του περιέχουν απύθμενη φαντασία- για να μην πω ψεύδη-σε τελική ανάλυση ο κυρ Νίκος όντως έχει παρακολουθήσει προπονήσεις του Χάπελ, του Βαισβάλερ και του Κούπερ…


Οι ατάκες και οι ιστορίες στις οποίες εμπλέκεται και πρωταγωνιστεί ο γραφικός επίσημος παράγοντας του Ολυμπιακού προκαλούν άλλοτε γέλιο, άλλοτε λύπηση και άλλοτε απορία για το πώς είναι δυνατόν ένας σύλλογος που θέλει να λέγεται ευρωπαϊκός, διατηρεί στις τάξεις του τέτοιους υπάλληλους.




Μερικά από τα πιο σπαρταριστά:


-Μετά το παιχνίδι ΑΕΚ-ΟΣΦΠ στο ΟΑΚΑ το 2005: ο κ. Θεοδωρίδης συναθροίζει τους δημοσιογράφους του γύρω του ενόψει βαρυσήμαντων δηλώσεων του και κραδαίνοντας ένα κομμάτι μπετόν βάρους αρκετών κιλών ωρύεται «Κάποιοι πήγαν να μας κάνουν μαγκιές, αυτά σε μας δεν περνάνε», υπονοώντας προφανώς ότι κατά την διάρκεια του παιχνιδιού η εν λογω πέτρα ρίφθηκε από οπαδούς της ΑΕΚ στον πάγκο του ΟΣΦΠ.


Για να πετάξει κάποιος μια τέτοια πέτρα, από τα επίσημα της ΑΕΚ και να καταφέρει να την φτάσει στον πάγκο του ΟΣΦΠ (απόσταση άνω των 20 μέτρων), θα πρέπει να είναι ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στην σφαιροβολία. Εφόσον ο συγκεκριμένος κύριος λοιπόν δεν έχει κάποιο άλλοθι, ιδού ο ένοχος, τον βρήκαμε. Αν έχει άλλοθι, τότε…?


-Πριν το παιχνίδι ΞΑΝΘΗ-ΠΑΟ το 2008 : ο Σάββας δηλώνει με περισσή μαγκιά και ύφος «εμένα δεν μου ξεφεύγει τίποτα» ότι «Ο ΠΑΟ πάει στην Ξάνθη με αρχηγό αποστολής τον Κάκκο», υπονοώντας ότι ο εν λογω διαιτητής που είχε σφυρίξει αρκετά από τα τελευταία εκτός έδρας ματς του ΠΑΟ στο πρωτάθλημα θα σπρώξει τους πράσινους. Παρέλειψε όμως ο κυρ- Σάββας (κατά το κυρ-Νίκος) να μας πει αν και σε ποιο από αυτά τα παιχνίδια ο Κάκκος ευνόησε τον ΠΑΟ(φαντάζομαι αν είχε υποπέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψη του θα το έλεγε)…αυτό άλλωστε είναι το κριτήριο για να στιγματίσεις έναν διαιτητή, όχι το γεγονός ότι έχει σφυρίξει τα εκτός έδρας παιχνίδια μιας ομάδας.


-Μετά από κάποιο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, ο Σάββας κατηγορεί τον Ντέμη Νικολαιδη ότι επιχείρησε να πει στο δωμάτιο των διαιτητών και να τους επηρεάσει για να σφυρίξουν υπέρ της ΑΕΚ. Δηλώνει χαρακτηριστικά: «Τι πήγαν να κάνουν εκεί??? Δεν ήξεραν ότι η πόρτα ήταν κλειδωμένη?»-που σημαίνει οτι πρώτος αυτός είχε δοκιμάσει να μπει, αλλα την βρήκε κλειδωμένη.


Όσοι τυχαίνει να παρακολουθείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σίγουρα θα έχετε αναληφθεί δεκάδες δηλώσεις του Σάββα υπέρ της ισονομίας, του 50-50, για όλους όσοι έχουν βάλει στο μάτι τον Ολυμπιακό, για παρασκηνιακές προσπάθειες καταποντισμού του Θρύλου κτλ…


Κρίμα για τον Ολυμπιακό…

Δεν υπάρχουν σχόλια: