Μετράει!

29 Ιουνίου 2010

Η φαρσοκωμωδία που λέγεται 'Ελληνικός Στρατός'

Θα επρεπε να μας απασχολει αν ο υιος Ζαγορίτης εφερε την Τζουλια στο Πολεμικο Μουσείο για να κάνουν οτι εκαναν, ή πως βρεθηκε ο υιος Ζαγορίτης να υπηρετει στο Πολεμικο Μουσειο, κάνοντας την υπηρεσια του με βερμουδα και αθλητικα trendy παπουτσακια, με μπουκαλακι ουισκυ και βλεποντας nova, την ωρα που αλλοι σαπιζουν στα νησια, στις βραχονησιδες εχοντας να βγουν απο τα στρατοπεδα εβδομαδες ολοκληρες ή οντας μακρια απο τις οικογενειες τους για μηνες, με 2-4 ωρες υπνο την μερα?Ή αν δεν θελουμε να παμε τοσο μακρια, παμε μολις 150 μετρα πιο περα, στο στρατοπεδο της Προεδρικης Φρουρας οπου τους Έυζωνους τους πήγαινε κάποτε 3 μεσα-1 εξω (για ευζωνικη υπηρεσια ειναι ΣΚΟΤΩΜΑ), με 3 ωρες υπνο την μερα, 4-7 ωρες ορθοστασια με 40 βαθμους και την ευζωνικη στολη να μας αφυδατωνει, ατελειωτες ασκησεις, πολυωρες εξασκησεις για παρελασεις, κτλ.

Αν περασετε ενα βραδακι απο το Πολεμικο Μουσειο και μιλησετε με τους "στρατιωτες" που υπηρετουν εκει (μην νομιζετε οτι θα βρειτε και πολλους βεβαια) και τους ρωτησετε "τινος εισαι εσυ?" οπως εκανε η γιαγια μου στο χωριο, θα νομιζετε απο τις απαντησεις που θα παρετε οτι βρισκεστε σε καποιο γκαλα, σε καποιο κλαμπακι της Μυκονου, σε καποια γιορτη της Βουλης...Και αν μπειτε μεσα, μπορει να σας κερασουν και ποτακι.
Και μην φανταστειτε κιολας οτι τα παιδια περνανε και πολλες ωρες στην "υπηρεσια" τους. Ειναι γνωστο οτι σε τετοιες υπερβυσματικες "μοναδες του Ελληνικου "Στρατου" τσακωνονται μεταξυ τους οι "στρατιωται" γιατι τον εναν τον παει 1 μεσα-22 εξω και τον αλλον τον παει 1 μεσα-25 εξω.
Πως λοιπον ο κ. Ζαγοριτης να μην σκεφτει να φερει την Τζουλια στο στρατοπεδο? Γιατι να μην το κανει?Αφου ειναι γνωστο οτι ενα τοσο δα παραπονακι να κανει στον μπαμπα του, εχουν πλακωσει 10 αξιωματικοι να τον παρηγορησουν. Σουζα καθονται οι καραβαναδες μπροστα στα βυσματα, μονο στον πληθυντικο δεν τους μιλανε. Δεν φταινε αυτοι βεβαια, αφου οι εντολες ερχονται εκ των ανω :"Να τον προσεχετε αυτον, ειναι γιος του ταδε και τριτοξαδερφος του αποκεινου, εχει νονο τον μπατζανακη του δεινα".
Εγω στην θεση του θα εφερνα και την Τζουλια και την Ντουβλη και τον μιστερ Εθνικα Μπουτια και θα εκανα ενα ωραιοτατο παρτακι. Και μην παραμυθιαζομαστε απο την "δυσμενη μεταθεση" που εδωσαν στον Ζαγοριτη junior:Ή θα ειναι πισω σε κανα μηνα που θα ξεχαστει το θεμα, ή με το που θα φτασει στην Λημνο θα του δωσουν μια ωραιοτατη τιμητικη αδεια αρκετων εβδομαδων. Εν ολιγοις, οποιος νομιζει οτι υπαρχει περιπτωση να κανει στρατο ο μικρος, απαταται, δεν γινονται αυτα στον Ελληνικο Στρατο. Στον Ελληνικο Στρατο λιωνει ο "ανωνυμος φανταρος" για να καλοπερναει ο "επωνυμος". Και θα τον δουμε σε κανα 5ρι χρονια να κατεβαινει στην πολιτικη με μονο εφοδιο και προσον το επωνυμο του, και θα τον ψηφισουμε, κι οταν θα τα κανει σκατα και θα εχει τρελαθει στις λαμογιες, θα αναρωτιομαστε γιατι τα εκανε.Μα φυσικα γιατι ετσι εμαθε απο τον μπαμπα του...