Μετράει!

6 Μαΐου 2010

Τι ακούσαμε σε (λιγότερο από) 24 ώρες...

Καταγγελίες ΑΝΩΝΥΜΗΣ υπαλλήλου (τετοια πραγματα, ειδικα οταν εχεις τοσο δίκιο και εχουν χαθεί 3 ζωες, λέγονται ΕΠΩΝΥΜΑ. Κανεις σε αυτη την περιπτωση δεν εχει να φοβαται τιποτα)


-"...επέβαλλαν στους εργαζόμενους να κλειδώσουν τις πόρτες...".

Και τότε πως μπηκαν μέσα οι μολοτοφ? Απο το πάραθυρο με φάλτσο? Ξεκλείδωσαν μόνες τους τις πόρτες?
Η αλήθεια είναι οτι κάποια στιγμη τις πόρτες τις έκλεισε ενας υπάλληλος πανω στον πανικό του, επειδη μετά τις μολοτοφ πέταγαν διάφοροι μπουκάλια με βενζίνη προκειμένου να δυναμώσει η φωτιά, μιας και οσοι ήταν απεξω φώναζαν "καλα να παθετε ρε απεργοσπαστες, ας μην ερχοσασταν για δουλεια" αντι να βοηθήσουν ή εστω να τους προστατευσουν απο αυτους που συνεχιζαν να πυρπολούν την τράπεζα. Κάποιοι μάλιστα εβαλαν φωτιά και στο πυροσβεστικό που ήρθε, προκειμένου να "καει το μπουρδελο τελειως", και το μονο που καταφεραν να χρησιμοποιησουν οι πυροσβεστες ηταν καποιες σκαλες. Σε κανενα πλανο της τηλεορασης άλλωστε δεν φαινεται να γινεται χρηση νερου.


-"Τους έκλεισαν ακόμα και την πρόσβαση στο διαδίκτυο για να μην επικοινωνούν μετον έξω κόσμο."

Ημαρτον, δηλαδη στην εποχη των κινητών τηλεφώνων θα καθόταν κάποιος να σκεφτει να κανει τετοιο πράγμα?Και για ποιο λόγο να τους κόψουν την επικοινωνία με τον έξω κόσμο? Και πως τους εκοψαν την πρόσβαση στο διαδίκτυο που ειναι απαραίτητη για την λειτουργία της τράπεζας, μιας και όλες οι συναλλαγες ειναι online?


-"Η πυροσβεστική υπηρεσία δεν έχει δώσει έγγραφη άδεια για το συγκεκριμένο κτίριο, η συμφωνία ήταν κάτω από το τραπέζι"

Ποσοι απο εσας που ειστε υπαλληλοι γνωρίζετε αν το κτίριο στο οποιο εργάζεστε εχει έγγραφη άδεια απο την πυροσβεστικη ή οχι?



-"Το συγκεκριμένο κτίριο δεν είχε ειδική πρόβλεψη για φωτιά"
Τι ειναι η "ειδικη προβλεψη για φωτια"?



-"Φταιει η τραπεζα που δεν ειχε συστημα πυρασφαλειας, δεν ειχαν εκπαιδευσει τους υπαλλήλους, δεν ειχαν σεκιουριτι, φταιει ο Βγενοπουλος που τους υποχρεωσε να δουλεψουν" κτλ

Δηλαδη αν εγω ερθω με την νταλίκα μου και σας τρακάρω στα καλα καθουμενα,περασω και 5-6 φορες απο πανω σας για να βεβαιωθω οτι ψοφησατε, μετα μπορώ ανετα να σας πω "Ειχε 8 αεροσακους το αμαξι σου? Μπαρες ασφαλειας στις πορτες? Αντιαρματικο αμαξωμα? ΚΤΕΟ ειχες περασει? ΟΧΙ? Ε τοτε εσυ φταις"....
Συν τοις αλλοις, ας υποθεσουμε οτι η τραπεζα ειχε ολα τα συστηματα...Τι να κανουν ολα αυτα σε μια φωτια που σε 3 δευτερολεπτα, μετα και την ενισχυση που δεχτηκε με μπουκαλια βενζινης, εχει παρει τεραστιες διαστασεις υπο τους εξαλλους πανηγυρισμους οσων ηταν απεξω? Οι σεκιουριτι τι θα έκαναν?


-"Ηταν καθαρη προβοκάτσια, φαίνεται και απο το γεγονος οτι εκαψαν μονο τον 4ο οροφο του Υπ. Οικονομικων, οπου υπαρχουν εγγραφα υποθεσεων φοροδιαφυγης μεγαλων επιχειρηματιων και λαμογιων".

Προκειται για οτι γελοιοτερο εχουμε ακουσει τις τελευταιες μερες,μιας και αφενος στο κτιριο δεν υπαρχει 4ος όροφος (μπορειτε να περασετε απο την Λεωφορο Αμαλιας 40 να το διαπιστωσετε μονοι σας οτι ειναι 3οροφο) και αφετερου το κτιριο καηκε ολοκληρο, οχι επιλεκτικα καποιος οροφος.
Επισης, αφου ειναι προβοκατσια, γιατι οσοι εισασταν στην πορεια δεν πιανατε καποιον απο τους "προβοκατορες" να τον σπασετε στο ξυλο?Προτιματε ομως να παιζετε φαπες με τους "μπατσους", απο τους οποιους παντα τις τρωτε, αντι να την πεσετε στους προβοκατορες με τις μολοτοφ, τους οποιους στην τελικη "τους εχετε"...