Μετράει!

26 Μαρτίου 2010

Μια προσεκτική ματιά στις (αστείες) δηλώσεις Μώραλη...

  • Μωραλης:"Θεωρούμε οτι είναι υπόλογος ο ΠΑΟ και δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι απο την υποδοχή που μας επιφυλάχθηκε."
Μώραλης μετά το ματς της Κυριακής:"Είμαστε ικανοποιημένοι απο την φιλοξενία της ΠΑΕ ΠΑΟ".

  • Μώραλης:" Δεν θυμάμαι αν ο Ολυμπιακός είχε βγάλει ανακοίνωση συγνώμης".
Πως να θυμάται, αφου ο ίδιος δήλωσε μετα το ματς της Ριζούπολης οτι "το γήπεδο ήταν εκκλησία".


  • Μώραλης:"Φέτος λέμε ότι ευνοείται ο Παναθηναϊκός από τη διαιτησία.."
Δεν το λέτε τώρα, το λέτε εδώ και13 χρόνια, παρόλο που παίρνετε το πρωτάθλημα.


  • Μώραλης:"λέμε πήγαμε στους ‘16’ λένε και εμείς πήγαμε πριν από λίγα χρόνια."
Πέρσυ πήγαμε...για πολλοστή φορά.

  • Μώραλης:'Για το λόγο που δεν αξιοποιούνται οι κάμερες στο «Γ. Καραϊσκάκης», σχολίασε: Ανεξάρτητα από τις ευθύνες των ομάδων, αν δεν υπάρξει τιμωρία στους φυσικούς αυτουργούς όπως παγκοσμίως δεν θα γίνει τίποτα.".
Ας τους συλλάβουν μετά τότε, όταν θα πάνε στα στούντιο του SportTV για να κάνουν εκπομπή. Εννοώ, ότι τις κάμερες στα γήπεδα δεν τις χρειαζόμαστε,τους ξέρουμε ποιοι ειναι και τους βλέπουμε στις τηλεοράσεις μας.

  • Μώραλης:"Για το γεγονός ότι οι ομάδες «επιβραβεύουν» τους εκάστοτε αστυνομικούς διευθυντές προσλαμβάνοντάς τους, όπως ο Ολυμπιακός με τον Γιάννη Τσιρώνη, ανέφερε:Ο κάθε αστυνομικός διευθυντής έχει πολιτική ηγεσία σε κάθε κυβέρνηση που δίνει κατευθύνσεις. Επί 30 χρόνια όταν βλέπουμε ότι επαναλαμβάνονται τα ίδια, τι να κάνουμε; Αν νομίζετε ότι οι ομάδες μπορούν να λύσουν το πρόβλημα από μόνες τους κάνετε λάθος. Αν το δούμε παγκοσμίως, σε κάθε χώρα λύθηκε το πρόβλημα με το κράτος μπροστά και τις ΠΑΕ να ακολουθούν."
Ουσιαστικά δηλαδή δεν απάντησε.


  • Μώραλης:"Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων και υπάρχουν αντίστοιχοι άνθρωποι να κάνουν έρευνες για το αν φταίει η αστυνομία, οι σεκιούριτι, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Δεν μπορώ να πω πράγματα που δεν μπορώ να αποδείξω.".
Ναι, αλλα τα λες.

  • Μώραλης:"Να πω εδώ όμως ότι και μόνο η συνεργασία που υπάρχει με τους οργανωμένους, καλώς υπάρχει, γιατί αν δεν υπήρχε, θα ήταν χειρότερα τα πράγματα».
Συνεργάτες λένε στην μοντέρνα επιχειρηματική ορολογία τους υπαλλήλους. Φανταστείτε λοιπόν να μην υπήρχε και αυτή η συνεργασία.

  • Μώραλης:"Εμένα δεν με ενδιαφέρει τι είπε ο ιατροδικαστής."
Ωραία, τι το ψάχνουμε τότε?Αθώος ο ΟΣΦΠ, η αποψη του ιατροδικάστη κρίνεται ως "στα παπαρια μας".

24 Μαρτίου 2010

Φωνάζει ο κλέφτης...




Η συνήθης πρακτική του βρωμερότερου ελληνικού συλλόγου σε θέματα fair play και ενορχηστρωμένης-οργανωμένης βιας και τρομοκρατίας, ξεδιπλώνεται άλλη μια φορά, με αφορμή τα όσα αδιαμφισβήτητα συνέβησαν στο πρόσφατο παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟ και ΟΣΦΠ στο ΟΑΚΑ.

Η τακτική αυτή συνοψίζεται στην φράση "Φωνάζει ο κλέφτης..."

Έτσι, βλέπουμε τις τελευταίες μέρες μια προσπάθεια απο τον επίσημο ΟΣΦΠ να μας πείσει οτι στο ΟΑΚΑ εκτυλίχθηκαν σκηνές βγαλμένες απο το Ιρακ και την Καμπούλ, παρα τις διαβεβαιώσεις των Αρχών πως  το πούλμαν του Ολυμπιακού δεν πυροβολήθηκε, αλλα και των ίδίων των παραγόντων του ΟΣΦΠ (δηλωσεις Μώραλη περί ικανοποιητικής φιλοξενίας απο την ΠΑΕ ΠΑΟ).

Είναι τουλάχιστον τραγικό και προκλητικό να βλέπεις τον σύλλογο που έχει οργανώσει το μεγαλύτερο όνειδος του ελληνικού ποδοσφαίρου (Ριζούπολη-τοσο πριν, όσο και κατα την διάρκεια του αγώνα), που έχει εδραιώσει τους οπαδούς του στην συνείδηση όλων των υπολοίπων φιλάθλων ως "υπαλλήλους", που έχει εκφράσει επισήμως, μεσω του αντιπροέδρου του, την προτίμηση του στην ρητορική που περιλαμβάνει λέξεις όπως "κότες" κτλ, που έχει τιμωρηθεί σε 55 απο τους 84 ευρωπαικούς αγώνες της σύγχρονης ιστορίας του, που θα παίξει τους επόμενους 2 εντός έδρας αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, κτλ κτλ κτλ, να εγκαλεί στην τάξη τους υπόλοιπους, και μάλιστα επικαλούμενος ενα (αδιαμφισβήτητο) γεγονός, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν τον αφορά (τραυματισμός steward απο κροτίδα). Εκτός αν η ΠΑΕ ΟΣΦΠ προτίθεται να καταθέσει μήνυση για το παραπάνω συμβάν, ενεργώντας ώς εισαγγελική αρχή. Γιατί, για κάτι άλλο δεν μπορεί να μηνύσει ο ΟΣΦΠ τον ΠΑΟ...

Στον Ολυμπιακό ξέρουν πολύ καλά πως τα όσα συνέβησαν σε καμία περίπτωση δεν αφορούσαν ενέργειες που έκανε ή δεν έκανε η ΠΑΕ ΠΑΟ. Απλώς προσπαθούν σκούζοντας να αποτινάξουν απο πάνω τους την ρετσινιά που δικαίως τους έχουν κολλήσει όλοι, και να την φορτώσουν σε άλλον.

Η απάντηση της ΠΑΕ ΠΑΟ σε όλα αυτα ευτυχώς είναι αποστομωτική και βάζει τα πράγματα στην θέση τους (όχι πως δεν ήταν αλλα κάποιοι έχουν πολλή φαντασία και επιλεκτική μνήμη).



Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ και ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Τις τελευταίες μέρες με αφορμή τα όσα συνέβησαν κατά την άφιξη της αποστολής του ΟΣΦΠ στο ΟΑΚΑ την Κυριακή γίνεται μια προσπάθεια να εξομοιωθούν ανόμοιες καταστάσεις και να εκβιαστούν θεσμικές αποφάσεις.


Προς αποφυγή της δημιουργίας στρεβλών εντυπώσεων και επειδή δεν υπάρχει εγκυρότερο τεκμήριο από τη σύγκριση, η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ απλά παραθέτει μια σειρά από γεγονότα:


ΟΣΦΠ – ΠΑΟ 29/11/09 ΠΑΟ – ΟΣΦΠ 21/3/10
Την εβδομάδα που προηγήθηκε του αγώνα της 29ης Νοεμβρίου στο Γ. Καραϊσκάκης ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός φέρεται να προέβη σε εμπρηστικές δηλώσεις («σκοτώστε τους», «ρίξτε και καμιά κλοτσιά», «δεν με ενδιαφέρει αν ο Παναθηναϊκός μείνει με πέντε ή με δύο παίκτες») που δυναμίτιζαν το κλίμα εν όψει του derby τόσο, που προκάλεσαν τότε την παρέμβαση του εισαγγελέα. Τις ημέρες που προηγήθηκαν του αγώνα στο ΟΑΚΑ δεν έγινε η παραμικρή προσπάθεια κλιμάκωσης της έντασης. Αντίθετα, υπήρξε και επίσημη ανακοίνωση που προέτρεπε σε κόσμια συμπεριφορά τους φιλάθλους της ομάδας.
Η αποστολή του Παναθηναϊκού, στις 29 Νοεμβρίου έφτασε στο Γ. Καραϊσκάκης έπειτα από αλλεπάλληλες υποχρεωτικές στάσεις και με καθυστέρηση περίπου 90 λεπτών λόγω επεισοδίων μεταξύ οπαδών του ΟΣΦΠ και της Αστυνομίας στον περιβάλλοντα χώρο του Γηπέδου και στη παραλιακή Λεωφόρο του Νέου Φαλήρου. Η αποστολή του Ολυμπιακού στις 21 Μαρτίου έφτασε απρόσκοπτη και στην ώρα της στο ΟΑΚΑ χωρίς να δημιουργηθούν επεισόδια από οπαδούς του Παναθηναϊκού κατά τη διαδρομή.
Στις 29 Νοεμβρίου η διοικητική αντιπροσωπεία (10 ατόμων) του Παναθηναϊκού φιλοξενήθηκε σε μπουθ (χωρίς παράθυρα) φυλασσόμενο από άνδρες της Αστυνομίας. Κατά την άφιξη μάλιστα των φροντιστών που προηγήθηκαν της υπόλοιπης αποστολής, φροντιστής της ομάδας δέχτηκε επίθεση και χτυπήθηκε από οπαδό του ΟΣΦΠ στο πάρκινγκ του «Γ. Καραϊσκάκης», υπόθεση για την οποία έχει κατατεθεί μήνυση Στις 21 Μαρτίου, η αντίστοιχη αντιπροσωπεία του ΟΣΦΠ (20 άτομα) φιλοξενήθηκε σε σουίτα του ΟΑΚΑ υπό την προστασία των ανθρώπων της ασφαλείας του Παναθηναϊκού επί 35 λεπτά (μέχρι να φτάσει η Αστυνομία) χωρίς να συμβεί το παραμικρό από όσα κινδυνολογούσαν τις προηγούμενες ημέρες. Συνολικά, από την είσοδο της ομάδας του ΟΣΦΠ στους χώρους ευθύνης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός εντός του ΟΑΚΑ (φυσούνα, αποδυτήρια, διάδρομοι, σουίτα) οι συνθήκες υπήρξαν άψογες.
Ο Πρόεδρος του ΟΣΦΠ δεν προέβη στη παραμικρή ενέργεια με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης που ο ίδιος είχε προκαλέσει. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ κινήθηκε με προσωπικές του ενέργειες πριν την έναρξη του αγώνα με στόχο τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής του αγώνα. Μία ώρα πριν την έναρξή του βρέθηκε εντός του σταδίου μπροστά στις θύρες των οργανωμένων και τους ζήτησε να είναι προσεκτικοί. Επιπλέον, επιθεώρησε προσωπικά τους χώρους των αποδυτηρίων και τη φυσούνα προκειμένου να βεβαιωθεί πως δεν θα προκαλούνταν το παραμικρό ζήτημα ασφαλείας
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν είχε προβεί στο παραμικρό σχόλιο αν και, θυμίζουμε, είχε τότε αποδειχθεί, από την ιατροδικαστική έκθεση και την εισαγγελική έρευνα, πως ο ποδοσφαιριστής μας, Αλέξανδρος Τζόρβας είχε τραυματιστεί από αεροβόλο όπλο που πυροβόλησε από τις κερκίδες του Γηπέδου! Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αντιθέτως, εξέφρασε δημόσια τον προβληματισμό της για τα όσα συνέβησαν και την έμπρακτη συμπαράσταση της στην άτυχη εργαζόμενη που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα

Δυστυχώς και οι δύο αγώνες (όπως και όλοι οι αντίστοιχοι του πρωταθλήματος) μετατράπηκαν σε «φεστιβάλ» ρίψης βεγγαλικών από τις κερκίδες, πρακτική καταδικαστέα.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφής βίαιη συμπεριφορά και έχει πράξει ότι, είναι ανθρωπίνως δυνατό να αποτρέψει τέτοιες ενέργειες απ’ όπου κι αν προέρχονται χωρίς συμβιβασμούς.

Ο φίλαθλος κόσμος έχει κρίση και μπορεί να αντιληφθεί με σαφήνεια ποια ΠΑΕ κλιμακώνει την ένταση και δυναμιτίζει τους αγώνες και ποια καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διαφυλάξει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διεξαγωγής τους. Επίσης, όλοι θυμούνται τόσο το μνημείο αλητείας στη Ριζούπολη το 2003 όσο και τον πυροβολισμό ποδοσφαιριστή, την ώρα του αγώνα, το Νοέμβρη του 2009, γεγονότα τα οποία ακόμη περιμένουμε από τον επίσημο Ολυμπιακό να καταδικάσει».-.

ΥΓ1. Θυμίζω δήλωση Μώραλη:"Η Ριζούπολη ήταν εκκλησία".
ΥΓ2. Το 2003 λέγαμε αυτούς που τα υπέστησαν "κότες"...Τώρα?


Παρακάτω δείτε βίντεο με εικόνες απο το ιερό, τον γυναικωνίτη και τον άμβωνα της "εκκλησίας".

21 Μαρτίου 2010

Κι όμως, έγινε σε γήπεδο, όχι σε εμπόλεμη ζώνη...

Άτυχη στάθηκε μία γυναίκα της ασφάλειας (steward) του Ολυμπιακού σταδίου κατά τη διάρκεια τουντέρμπι των «αιωνίων», με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά
Η κοπέλα προσπαθούσε ν’ απομακρύνει τους πυρσούς που είχαν πεταχτεί στο ταρτάν του γηπέδου απ’ τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, όταν για κακή της τύχη έπιασε ένα δυναμιτάκι, με αποτέλεσμα να εκραγεί στο χέρι της και να χάσει τέσσερα δάχτυλα.
Αμέσως, υπήρξε κινητοποίηση, μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση και συγκόλληση σε δύο απ’ αυτά. Παρά τις μεγάλες προσπάθειες τα άλλα δύο δεν ήταν δυνατό να βρεθούν.
Συνολικά, υπήρξαν 45 τραυματίες, οι 24 εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Κηφισιάς.
Κι όμως, όλα αυτά είναι εικόνα ελληνικού γηπέδου εν έτει 2010. Εικόνα, για την οποία μθα μπορούν να καμαρώνουν ο κ. Πατέρας, ο κ. Κόκκαλης και οι λοιποι προεδράρες.
 Αν όμως υπήρχε κάποιος να τους κόψει τον κώλο για κάθε αντικείμενο που έπεφτε μέσα, θα είχαν αναλάβει οι ίδιοι να ξεβρωμίσουν τις κερκίδες τους απο τους κάθε λογής "παντοφλίνους" που ξεσπούν στο γήπεδο επειδή στο σπίτι τις τρώνε απο την γυναίκα τους.


Πρόταση: Στο επόμενο ντέρμπυ να μην πάει ούτε ένας αστυνομικός. Να γίνουν επεισόδια, να σφαχτούν, και μετά να πέσει τιμωρία που θα κάνει την ομάδα να ξεχάσει οτι έχει οπαδούς. Και μετα απο 2 χρόνια που η ομάδα τους θα ξαναπαίξει με κόσμο, ίσως φροντίσουν οι πρόεδροι απο μόνοι τους να μεριμνήσουν για το ποιόν θα βάζουν στο γήπεδο.